48 часа

Разбрах за връзката на температурното налягане с главата ми наскоро …
 както и да е ……
от една седмица насам чаках с удоволствие дните , в които синоптиците радостно съобщаваха, че  инфаркните 40 градуса (при които по едно време си мислих да си инсталирам душ в дамската си чанта) ще се смъкнат с 10 пункта надолу…… 
….и така……. 10 градуса по-надолу аз се чувствам все едно съм във вакуумна камера със шум в ушите….веднага ми излиза картина пред очите на висока жена с гъста, къдрава, рижа коса с харизматична усмивка и лека лудост в погледа  ( учителката ми по  литература в гимназията ), чието изображение беше , аха да завие като отманлийски чакал срещу болката в главата, която й гостуваше за няколко дена! 
Сега я разбирам,какво е имала в предвид като казваше, че пак й се е обадила мигрената. 
Аз лично се чувствам така сякаш съм изпила първите си осем текили за кратките пет минути, изживяла съм двадесет  в радост и  следващият ден ми се е струвал вечност,  съпроводена от тежък гръм на микро звънчета + ехот за разкош …нищо не разбрахте нали ?!
Така научих, че мигрената имала разновидности и  симптоми ..
обикновено започва като точка от трептяща светлина по средата на зрителното поле. След това се разширява в една или повече трептящи дъги от бели или цветни примигващи светлини. Дъгата от светлина може постепенно да се увеличи, да стане по-ясна, и може да се оформи като ясен зигзагообразен образ, понякога наречен укрепващ спектър, заради приликата с бойниците на замък или форт погледнати от високо ….“ 

Мога да си помисля, че режисьорът на „Страх и отвращение в Ел Ей “ е черпил вдъхновение от описанието на Блещукащата скотома!

За лично щастие не съм съпроводена от подобни ефекти в стил „Звук и светлина на връх Царевец“
    
просто чакам …….вече  48 часа да мине камбанният звън.. и се лекувам със аромат на лавандула и смях научен метод …….

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s