Тупам ПРЕтупвам ЗАтрупвам

София може би към 10.00 сутринта класиката  в поредност – кафе, компютър и включен телевизор за фон … разглеждам блог  на младежи занимаващи се с архитектура .. и чета за  комунизмът различията му с  ранните години на 90-те ….  до днес…

В ранните години на 90-те седях на пода пред телевизора и правих разлика между Канал едно и  Ефир две , последното трърдеше все хубави работи за себе си ….
Нямам запечатани някакви събития кой знае какви освен целогодишното очакване на Милион и едно желание…какъв ли бил рейтинга на телевизията  в този ден, когато децата на България  сядат пред телевизора,  само те си знаят…. всъщност  би ми било интересно да разбера ….
През останалото време на годината, когато по-често виждах главата на Кеворк Кеворкян от колкото собствената си ( огледалото беше на високо ) гледах рекламите по телевизията ….другото не беше интересно, след 19 години мога изпея песента на сапуни Дуру и на  почистващ препарат Роли ……каква памет ли, не  по-скоро какво втълпяване … после преминах на чуждоезичен канал там имаше от НОВИТЕ .

Старите американски реклами са чисти шедьоври , индустрията бълва толкова много по повод тютюнопушенето , позиционират какви ли не лица от живота на обикновения човек с единствената идея … Е, хайде запали още една …хубаво ще ни е … толкова е полезно….и разкрасява…

друга  е ситуацията когато по-късно се установява, че всъщност цигарите са вредни и не помагат на здравето и сега думите са :
„Low-tar“ cigarettes? „Light“ cigarettes? Better filters? Forget it, he said. They don’t work. Today’s cigarettes are deadlier even than those made 60 years ago, gram for gram. 
Stanford historian Robert Proctor 
но някой да го рекламира толкова внушаващо ?
София може би към 10.00 сутринта класиката  в поредност – кафе, компютър и включен телевизор за фон …  

Фона ми проговаря .. с несвързани думи и плах опит за спечелване на внимание .
Българска реклама. Някъде в учебниците по маркетинг някой чел, че за успех на марката като се използва известна личност в рекламата на продукта , продажбите ще скокнат, заради факта че хората се доверяват на извесни лица на простичкия принцип – Щом те го правят, значи е хубаво –
В някакво студио сложили една маса, един стол , една чаша кафе и един Миро.
Дали му хонорар от 50 лв, сложи ли му вехто палтенце от реквизита на театъра , между впрочем баба ми има такива завеси , но  те са хубави защото си висят по предназначение
От студиото са му казали “ ти Уйчо седни на тоя стол и гледай с оня поглед, неудържимия и говори … нещо „.
Какво виждам аз (оная дето нищо не е направила ,но критикува – аз обикновения зрител)
Седи Уйчо на тоя стол и се прави на аристократ едни жестове и с оня поглед дето едва се одържам да не сменя канала и говори, говори, говори не разбрах за себе си ли говореше повече за кафето ли ( между другото забравих да спомена , че рекламата е на кафе ), оператора е снимал повече субекта вместо обекта , сценариста може би ако е имало не знам колко и какво е направил по въпроса на сюжета , а на режисьора  направо му се чудя как е казал ОК на всичко монтирал го е , продал го е и сега …. го гледаме ..

Нужно беше повече вглеждане бе уважаеми, така стават хубавите работи !

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s