За седмия месец

…. на прага на 7-мия месец…
 
Добрата новина е, че не съм толкова гладна като ламята Спаска, която освен своята купичка с каша, иска да изяде и тази от купичките на седемте джуджета + тази на други герои от известни приказки.
Преди имах колега, който внимателно следеше с какво се храни и заради теглото си  върло отбягваше въглехидрати и захари. Е…добрата новина е, че при съветите за хранене сега, с две ръце се подкрепя да се усвояват сложни въглехидрати Юху..тъй че мекичките няма да ги побутна на една страна с пръстче..ако имате мекичка …моля подайте ми я ..в момента ми е любима 🙂 
7-мия месец отново бележа с много грозде …след черешовата вълна това ми е вторият любим плод. Въобще пълна радост е, че имам цялото изобилие на слънчеви плодове и зеленчуци и с много редки изключения не са домашни … A магическата сила на августовските домати да докарват чувство за блаженство и радост у мен, граничи с тази, на колетите с банани от баба по Коледа, по времето на Соца,  …отплеснах се:) 
Хапвам си кротко…но това не ми пречи коремът ми да е пораснал като Юпитер и Сатурн взети заедно.
Всяко клякане и обръщане са сериооооооооозно предизвикателство. Ходя на йога при Радост и там всички са толкова бременни,  че имам чувството, че след месец   няма да правим физически упражнения, а само дълбоко алтернативно дишане за  успокояване на ума и  хормоните + жужаща Оса, за да не ни боли главата. В момента само този понеделнишки час от 4 до 5 ми дава малка надежда за атлетичност в иначе непластичнотото ми за момента тяло.
С тънката разлика, че когато каже “ Отидете до стената с огледалата…!“ се сещам за часовете на Порт дьо бра със Стела..и стената с огледалата означаваше – гредата, високо вдигнати крака,шпагати ,полушпагати – едно чекнене и разтягане в несвяст…е….сега това означава само плавно въртене на таза …някак плавно загубих връзката с Мис Еластина в себе си .. 😀
И когато някой ми каже, че е ходил на тае бо до 8 или 9-тия месец въпросът ми е : „Как го правиш по Дяволите? „☺
 7 мия месец бележа с + 10 кг ….нося си бележитите 67 кг като тежкотоварен влак. Все едно съм си взела една 10 л туба с вода  и я нося навсякъде със себе си…най ми е приятно вечер, когато легна …това е такова “ oхолство“ !
И въобще сравнявайки времето когато бях с Виви бременна, сякаш мина като секунда, сега обаче имам чувството, че съм се родила бременна.
 
В седмият месец мисълта изпреварва действията…
Не ..не съм станала дваж по-умна заради шепата витамини, Омеги, железа и всякакви други флори и фауни,  с които стартирам всяка сутрин и се приспивам всяка вечер….имам в предвид, че със старото ми тяло достигах доста по-бързо навсякъде…сега се опитвам да вървя бързо …но краката  на снажното ми боди правят една сиииитна крачица ….а благодарение на тумбачето се поклащам плавно с такт и профил на Карлсон…има моменти, когато дълбоко  мечтая да му притежавам перката…. Първото нещо, което виждам на телефона след алармата на часовника е имейл от  OVIA, които весело ме поздравяват с каква скорост расте бебето (  в тази седмица е достигнало размери на чепка банани , с дължина 36 -37 см и тежест 850- 900гр) …тези размери чух миналата седмица около 3 пъти …така ми бяха наредени прегледите, че се чувствах като рок звезда с турне по ехографи и 4D видеозони…Всички те поздравяват за отличното здраве и развитие на бебето и не забравят да ти покажат мъжкото му достойнство…..“ Ето тук…Видяхте ли? “ -„Да ..да видях го зная , зная…! „…ама за Виан не ми повтаряха всеки път ,че е момиче…явно момчетата са вид събитие още в зачатък!
В тези така обемни месеци най ми е хубаво в морето ..там с една такава плавност ..сякаш естествена, се връткаш във водата ..правиш сериозни физически упражнения и след плаж..след добра и здравословна доза лъчи  и изобилието морска солена вода ..се чувствам така блажено ..една таласо терапия, с която съм рестартирала всяка мозъчна клетка и излъскала всяка фибра до блясък….е, бих искала да я правя всеки ден, но като един истински бургазлия не ходя редовно на нашият плаж..
Нали съм ви разправяла за сините води на Юга ?…… 🙂
Затова, когато можем да откраднем малко време през уикенда, стягаме багажа и отпрашваме на палатки On the Beach,  за да поживеем малко по хипарски – под звездите на небето, сред вълните на морето  🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s