четиригодишен шукаритет

Преди четири години не знаех какво е да се будиш нощем, да изкарваш цял ден с полуотворен клепач на автопилот и докато си буташ количката,“ уж безгрижно“ да се блъскаш в бордюра на тротоара, защото си „задрямал на волана“….

Тя беше първата – моята мъничка Виан!

От тогава до днес ръста й е двоен, има руса коса, сини очи и всезнаеща уста.

Докато до вчера не знаеше да говори, днес върти в устата си думи на три езика, на два от тях брои до десет и казва цветовете.

И изреченията й са от рода на:  “ Ще джъмпя на леглото! „, „Искам да отида в банята уайт, не в оринж!“, “ Дай ми гащите пинк! „….

Философства до безкрай и не й спира устата ..дори да събереш очи в една точка нейде в тавана и да молиш за тишина …мммм няма да я получиш , тя пак ще говори ..ще нарежда без запетайки …всичко е с удивителни и с ръкомахане,

за да е по-драматично и за да навлезеш  в дълбочината на проблема , който разбира  се за теб е дреболия, но не и за нея…

Може да ти каже “ Смихнай! “ – превод “ Усмихни се“  почти заповедно, защото не й харесва как изглеждаш  или  “ Не смей!!! “ в случай, че тръгнеш да се хилиш, когато тя раздава заповеди какво да правиш … А тя е смешна ..много … Представи си .. вечеряте всички заедно и тя е подхванала бясна тема ..половината не й се разбира , защото е на някакъв странен език, след това този разговор плавно прелива в песен с пълно гърло , гледа те право в очите и казва : “ И сега деца ..клатете главички ! “  очаква се ние с Ричо да започнем да клатим глави наляво и надясно ..ние сме й децата …не тя нашето..забравих да кажа тя никога,ама никога не е била бебе, родила се е “ Голяма кака“ и точка. Споровете са излишни ,защото никога не ги печелиш..

Виан сменя настроения като бесен тийнеджър плаче със сълзи за дреболии, блъска една, две, три врати след себе си ако си й се скарал за нещо.. с думите:

“ Не карай ми се, наду главата! „….след пет минути идва при теб, прегръща крака ти и те гледа с най-големите, бляскави сини очи: “ Искам гушам, моля те! „…след като я прегърнеш се залива от смях…..Всичко е свършило и вие сте приятели отново…

Виан разбира от мода…колкото циркова маймунка…

Обича розово…не тя го ОБОЖАВА всичките му нюанси и разновидности.

Обича рокли, поли, пайети, сърчица и тюл  да има в тонове.

Облича си любимите дрехи, като доста често, да не кажа винаги, това са четири чифта в следният ред : потник тениска,тениска потник…около четири – пет поли за разкош , ръцете й са в пръстени 10 пръста -10 пръстена ..понякога може и “ ДВАНАЙСЕ! “ както тя казва, на врата й има най-малко три гердана…задължително някой от тях блести,сменя диадеми една след друга ..като това не са просто аксесоар за коса, това е: “ КОРОМА“ или „КОРОМЧЕ“ умалителното на корона, ако не сте разбрали. Обожава гримове и лак за нокти…не й стига да гримира само себе си, тя иска да гримира всеки в нейното обкръжение. Почти всяка вечер, може да филетирам свинско месо с перлен гердан, а Ричо да държи чаша бира с пластмасов пръстен със зайче на кутрето си , например ….

На детска градина се тръгва не с една, а с три чанти, в тях има почти всичко – тя отива на РАБОТА!

Виан е ходещ „моден“ ансамбъл…

От сутрин до вечер можеш да чуеш:“ Виж, Мамо / Тати!!.. Виан принцессс!, Виж как красива!“  и съответно ти трябва да припадаш по ненагледната й красота от изгрев до залез..даже и до полунощ, защото принцесите не лягат рано.

Виан обича танците. Нито една закуска,обяд или вечеря не минава равно…докато яде и чуе музика Виан заявава :  “ Искам да танцувам !!!“ и се изнася скорострелно към “ дансинга“, разбира се тя никога не танцува сама..танцува де, но в редки случаи..поглежда някой от нас с Ричо право в очите и казва : “  Хайде иУА ! “ и прави онзи жест с пръстче като мърдаща кукичка и започвате да танцувате и в никакъв случай това не е посредствен танц.. това са еленски подскоци,шпагати, пируети, ако някога сте си мечтали да танцувате суинг – е танцувате го вече,шмугвате я през разтворените си крака, мятате я на гръб, после някакви други импровизирани движения , останали сте без кръст, дъх и ви се вие свят, но тя се залива от смях и е щастлива , че танцува по този начин на класики като:

“ I`VE GOT THE POWER“  и  “ EVERYBODY DANCE NOW “ …

Остани си такава фурия..Ще танцуваме с теб до припадък !

Честит рожден ден,

честити ЧЕТИРИ,

ГРЕЕЩА, ВИАН!

Едно мнение за “четиригодишен шукаритет

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s