100 неща, които ме правят щастлива // 40-100

Всеки сезон си има неговата сила и вибрация, но сякаш лятото е най-мощно и де що има жива твар се е събудила и живее като за последно.

Типичен пример за това са дори най-досадните за мен насекоми – комарите. Наскоро бяхме на къмпинг, където боят между комари и човешката раса беше ожесточен и вместо човекът като висш представител на планетата Земя да спечели битката и да пие студен джин с тоник под звездите, сред благото пригласяне на щурците, комарите спечелиха и докараха човекът до степен на лудост и фобия, навряха го в палатката му и ако имаше анимация в този момент, ръката, която дърпаше ципа й, всъщност щеше да е съставена от огромно ято комари.

Разбира се, ако се чудите какви са тревогите на българите през лятото, просто пускате произволна телевизия и се заслушвате в рекламите.

Там, освен буйни призиви за репеленти, които избиват всичко от комар до хлебарка са и всякакви хапчета,отвари и течни магии против разтройство…Може би упътването на опаковката трябва да започва така : “ Ако летувате от Созопол надолу по Южното българско черноморие, моля имайте предвид…..“

До тук изброих два негатива, третият поне за мен е адската горещина…Да..сигурно в Африка е по-горещо, но на ми се струва че живея в някаква лепкава картина, сигурно губя по 2 кг дневно от обезводняване, в тази парна баня живуркаме аз и още около няколко стотин морски человека. Ежегодната лятна идилия, този компост от печ и влага, винаги става поводи за смях. Обикновено, докато се шляем с Мимоче по улиците бургаски, вечно се бъзикаме …“ И тази година Мис и Мистър потен мустак 2019, печелииииииииииии…….“

Разбира се, да си морски човек носи, както своите влажни недостатъци, така и много, много привилегии. Не напразно е приказката –

НИЕ НЕ ХОДИМ НА МОРЕ, НИЕ СЛИЗАМЕ ДО ПЛАЖА!

# СВОБОДА

Като цяло „цъкне“ ли се Слънцето и на човек му става едно такова широко, на душата- сякаш взима решения по-лесно, не се тревожи толкова….всичко е свободно като започнеш от дрехите и преминеш към действията. Но наистина голяма радост ми е, че настъпват много цветове и много ефирност. Обожавам широки дрехи, широки панталони, широки ръкави – лен <3…

Лен и сламена шапка това са моите фаворити …за тях съм си измислила и една приятна керпичена къща, мега удобни мебели, шарена сянка, възглавници и фенери – малко Средиземноморие, малко Мароко , разбирате на къде бия….но хайде стига фантазии за тях ще ви разкажа друг път …:)

# БРИЗЪТ

– няма , няма по-освежаващо нещо от него, докато в други части на малка Майка България и лист не потрепва и всичко се жари под Слънцето, ние морските чада, блажено примляскваме в екстаз : „ОООООХ ВЕТРЕЦЪЪЪЪТ „. Редно беше Тони Димитрова, освен „Ах,морето!“ да включи в текста и „Ох, ветрецът“

# ПЛАЖЪТ

Имам си един афинитет, да се излежавам на плажа след 5

..AFTER 5…

След 5 Слънцето не е толкова силно. Няма ги майките с децата – Дами разбирам ви и аз съм в това число 😀 , не е лесно да си изправен като чапла, дебнеща всяка една секунда кой колко пясък е хвърлил в очите на съседа, защо отново реве с пълна сила, колко сини са устните на хлапело по PANTONE..

През това време се сещате за онези безгрижни морски дни , когато на плажа сте били само в компанията на хавлия,слънчеви очила и внимание насочено върху това дали се хваща тен равномерно или ще изгорите на мишница, например.

Няма ги и нахъсаните тийнеджъри, за тях знаете ..хормоните им идват в повече, даже и бременните жени са повече в релси отколкото тях.

Няма ги и необузданите туристи, които са взели твърде насериозно фразата: “ НА МОРЕ СЪМ! “ и са на плажа от около 245 часа, мисля, че дори тежък радиационен лъч не е в състояние да ги отмести от ивицата…

Както и да е ..всички тези ентусиасти са избегАли отдавна. Като се огледаш, под чадърите кротко са се излегнали четящи или спящи хора, които се дивят като мен на спокойствието и шума на вълните.

# BEACH HAIR DON`T CARE

Да….Няма какво да ви лъжа обичам какво прави с косата и лицето ми слънцето и морската вода…лицето ми е фул с лунички , косата ми е чорлава и непокорна..някои хора си купуват луди набори от преси, маши, сешоари …829 фиксиращи системи..но рецептата е проста …плуваш в морето с отворени очи и се кефиш максимално на топлата прозрачна вода, рачетата, малките щъкащи скариди и искрящо зелените водорасли.

Съветът за плуването е отправен към онези мъдри булки, които не лягат на шезлонга без червило, 3 кила руж изкуствени мигли и екстеншъни за разкош. Морето и слънцето имат терапевтино действие …едното успокоява, другото матира 🙂 И се нахакваш с вит.D до безобразие , а това само по себе си означава щастие 😀

# РАЗМАЗВАНЕТО

Божке …като говорим за терапевтичен ефект, сещате се за онзи момент, когато се връщате от плаж, независимо в коя част на деня…едни такива леки, усмихнати , сякаш морето е взело цяла отрицателна енергия от вас …така, както програмата за ръчно пране, леко и меко ви връща от водата на сушата преобразени и заземени. На човек му иде да си се разложи на дивана и да се отдаде на мини сиеста, след сиестата на плажа.

# ДА ЯДЕШ СТУДЕНИ ДОМАТИ

# ШУМЪТ НА РАЗЦЕПВАЩА СЕ ДИНЯ

# СТУДЕНИ НАПИТКИ

Домашна лимонада или пък Gin & Tonic.. Последно обичам докрай !

# РАЗХОДКИ В ЗЛАТНИТЕ ЧАСОВЕ НА ДЕНЯ

Слънцето е там огромно червено и залязващо, а светлината му е тоооолко мека, че прави всичко да изглежда по-уютно и отпуснато . Може би, едни от най-красивите залези, които съм виждала до момента, бяха тези в Римини. Всяка вечер бяха различни – огненочервени, пъстри с оранжево и жълто, всяка секунда се видоизменят и бяха меко казано ЗАШЕМЕТЯВАЩИ.

# МИГОВЕ С ПРИЯТЕЛИ

Нали се сещате за онези внезапни срещи с приятел, викате си чакай с теб да повървя за малко, че съм в твойта посока, кажете си две думи, после: „- абе, чакай да седнем за по едно питие!“

..поглеждаш часовника, минало е полунощ в смях и спомени, после се прибираме в къщи , понякога вървя боса, Вивавата ме имитира, Ричо ни нарича – Маугли.

Но на кой му пука …ЛЯТО Е! ❤

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s