Шшшт тихо!

Грипна ваканция. 14 ч.

След като цяла сутрин и обяд правихме закуски, после обяди, после два вида мъфини, защото. “ Оффффф… Мамо скучно ми е!“, двете ми канибалчета са легнали да си отпочинат, за да възвърнат прекрасните си силички, с които да преизпълнят белите си дробчета, за да могат да крещят из целия апартамент, по Александровска, в Морската.. АБЕ почти в целия свят…

Аз викам:“ Ето.. Тихичко е…“ и йога килимчето ме призовава да потърся дзена.. Бързам.. Де да знам колко време имам.. Вдишам, издишам, вдишам, издишам из стаята от арома лампата се носи чудно ухание на лимонова трева, звън от тибетски звънчета.. Тъй хубаво ми влиза таз тишина и спокойствие, викам ще правя по – сложни асани, че майка му стара много мазничко се е увило по моето прекрасно body..

И опъвам се аз.. Уж съм позагряла, поразтегнАла.. Готвя се за „Петел“ асана, вдигам си краката връз лактите.. Вещите в йогата викат сила в предмишниците и в китките ще добиете , точност, концентрация…ще откриете баланса …Викам: Аре де тоз баланс и сила в китките няма само да го практикувам с по две торби във всяка ръка ..Ами концентрацията…Божке, диря я цял един живот , веч 36 години….Ами точността..достига до там, че съм точна да улучвам всите съществуващи ръбове из тая Вселена..Сал един ръб в пустинята Калахари да има и аз да крача из нея ще го нацеля..И после синьо..ма такова синьо с лилаво и зелено по баджаците ми, че от художествената академия могат да ме викат, да черпят знания нагледно за ньоансиране и скала по пантон да речем ….

Както и да е..да се върнем на петела …сложих си маааалко мъничко нещо пред очите, долу на пътечката, в което да се взирам ..концентрацията да намеря в него, че да се закова и да дишам и ето викам си: “ Божке, какъв съспенс!“ и след малко тряяяяс вратата се отваря рязко, дребното дебелаче тъй ги отваря със замах , как се опазих да не си разбия челото в земята , отиде ми по дяволите и дзена и баланса и всичкото хорошо, дет го бях постигнала за има няма трийспет минути. След него и кака му : О! Мамо какво хубаво клинче си имаш и пеперудка, въх и ципче , ще ми купиш ли и на мен такиви работи ?….

После изникна друг въпрос в главата ми ..сега сме само една лекичка грипна ваканция, в която сме в къщи, че навън времето отново е малко смотанко..така с облачета и вятър..Ами ако трябва да сме си вкъщи заради #коронавируса ( както казва Роската, че са под карантина) около четирийсе дни вкъщи без да видим белия свят…как ще открием дзена …и тогава със сигурност ще ми отиде и малкото баланс дет го държа за разкош в себе си…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s