Лято за напреднали

Лятото в класическия си смисъл беше свършило. Или поне това, което познават туристическите градове от навалицата, която се блъска по главните улици, пълнят ивиците надлъж и шир и не можеш да си поемеш въздух от коли и хора навсякъде.

Лятото с цялата му горещина, климатици и жажда за сянка не ми е любимо. Не и в тази си част. Затова обичам Семпември. Оказва се, че не само аз де… Септември е празен, олекнал и ведър. Септември е свободен. Септември е море за“ бедняци“😂 аз го определям като лято за напреднали. Момент в който можеш дълго да се наслаждаваш само на шума на вълните. Да постелиш хавлия и да не ти е нужен чадър срещу удар. Септември е просторен. Наоколо няма хора или има, но ти е нужен бинокъл, за да ги видиш.

През Септември наехме каравана за уикенд с приятели и хванахме два типа време. Къмпинга беше празен само ние и още една филмова звезда от Съни бийч и неговата екзотична цветнокожа, приятелка се шляеха бохемската по чакълените пътечки из къмпинга. През деня плажувахме, с Вивата направихме дъъълга разходка от Градина почти до Созопол по плажната ивица. Изоставихме си хавлиите и тръгнахме да вървим из бистрата вода напред. Трябваше да си доставим 10те хиляди крачки. Хората лежерни. Водата беше толкова спокойна, че ако тръгнеш към нея имаш чувството, че ще ходиш по повърхността й. И… Тук там хора на падъл бордове и кану.. Последното ми желание и аз да карам… Само, че… Времето, времето никога не стига.

Следобяд Ричо върти на познати от къде да вземе хубава риба.. Оказва се, че няма😂 И опираме до запасите на чичо Весо, на Ефи баща му.. А той горд с летния си улов и колко лъскава е рибата. Да, обаче както беше слънчево изведнъж зачаткаха гръмотевици и Смърфа и Ричо пекоха риба като последни корабокрушенци на барбекю под чадър, в дъжда. Но пък стана невероятна вечеря. Събрахме се на верандата и там деца, бебе и няколко възрастни се радвахме на остатъците от хубавото време..

За протокола сега е Октомври. И имам чувството, че от тогава не сме виждали Слънцето. Просто си сверявам часовника с миналата година, когато по това време, все още ходих на плаж.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s