Сертифицирай трудно

Мисля си, мисля си надълбоко в мойта плитка главица, съвсем на сериозно кога точно ще ми се случи, да закупя около 50 овце и малко кравички за разкош, па да се подъбя на село. Мама и татко ще са по зеленчуците, че те и без това са се ошетали вече на тая тема, татко ферментира всичко, химик- кулинар по душа, мама ще ни лекар, трябва само да наблегне повечко на алтернативната медицина…. аз ще съм по животновъдството and beyond..

Сръчна съм, мога да правя сапуни, добре ми се получават, мога лея свещи, да лея куршум не мога, но по някое време и това ще овладея, мога да квася мляко, верно с мултикукър, ама и то ми се получава, мога да меся хляб, с още малко усилия вярвам, че всякакви видове сирена ще мога да правя….

Ричо кат обръсне овцете, с Вивата ще чепкаме вълна, а тя като Аврора- преди спящата красавица, ще вземе една къделка и ще преде….

От маса време искам да се науча да тъка на стан… Па от всичкото селско време, с което ще разполагам, ще правя хубави килими и не само… Мога малко да плета, ще взема да се усъвършенствам и в шиенето… Все пак, баба е гуру на шевната машина и все по някоя вена, ще се е предало туй умение от нея в моето ДНК…

Ще рисувам чинии, ще наблюдавам цялата природа, ще мисля, ще пиша… Божке, ще се окаже, че точно от това съм имала нужда…

После разбира се, всите тея творби ще ги продавам… Ама не в мол, оти там ше искат сертификат… И по Интернет също, че там очаквам да спрат достъпа на всите ония, дет не са „дензифекцирани“ и чичо ти от Амазон, ще каже.. ЧШШШШ ОУ, къде си тръгнала моме, де тий кю яр кода ма?….. Па елате приятели… Или не идвайте… Усещате ли как стават два свята…?

“През 1933 г. Адолф Хитлер решава да въведе т. нар. “Der Ahnenpaß“ или „родословен паспорт“, потвърждавайки, че притежателят му е от арийски произход. Оторизиран достъп до музеи, обществени сгради, театри, кафета, училища и на работното МЯСТО.
Просто история, без намеци…

„Няма такова нещо като половин свобода. Човек или е напълно свободен, или не е свободен.“

.. Шмайзер не дава свобода!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s