Ако имате късмет, ще дойде точния момент



Ако имате късмет, ще дойде момент, в който ще останете сами, съвсем сами… Ако имате късмет, ще дойде момент, в който около вас няма да има никой, и това ще е моментът, в който ще се наложи да потърсите опора в земята под себе си… и в самите вас.

Ако имате късмет, някога (в точното време) ще дойде момент, когато животът ще се стовари върху вас и ще ви разполови като орех, от който се вади сърцевината.

Ако имате късмет, някога (в точното време) ще дойде момент, в който ще ви заболи… Но ще ви заболи толкова силно, че тази болка почти ще ви убие… След нея ще се преродите отвътре…

Ако имате късмет, ще има моменти, в които ще плачете и нищо няма да е в състояние да спре сълзите ви… Те ще ви донесат освобождаването, а след него ще дойде и истинският живот.

Ако имате късмет, ще дойде момент, в който ще бъдете уязвими от други хора и ще ви бъде невъзможно да го прикриете, но в този момент ще разберете кой е с вас и кой не е.

Ако имате късмет, ще преживеете много разочарования – от идеи, хора, учители и добри вълшебници. И когато ги преживеете, ще успеете да видите истинския свят.

Ако имате късмет, ще дойде момент, в който ще се окаже, че няма с кого да се посъветвате. И ще трябва да потърсите и да намерите вътрешния си компас.

Ако имате късмет, ще дойде момент, в който ще имате чувството, че всичко около вас е непоносимо – толкова непоносимо, че ще бъдете изправени пред избора да направите нещо или просто да позволите на света да направи нещо от вас.

Ако имате късмет, ще бъдете излъгани, предадени, изгубени, сломени… Но точно това „почти” ще остави отпечатък върху лицето ви – малки бръчици мъдрост, а опитът ще ви остане завинаги.

Ако имате късмет, ще дойде момент, в който ще останете без пари. И тогава ще се наложи да влезете в истински отношения с хората, на които по-рано просто можехте да платите.

Ако имате късмет, ще дойде момент, когато ще спечелите много пари, но ще стигнете дълбините на отчаянието си и тогава ще осъзнаете, че щастието не е в парите.

Ако имате късмет, ще дойде момент, в който ще разберете, че не всички ви обичат и ще трябва да пренаредите ценностната си система. Тогава желанието да се харесате на всеки ще отпусне примката, която е стегнала гърлото ви. 

Ако имате късмет, ще дойде момент в живота ви, когато ваш близък ще ви обърне гръб и това ще ви научи да цените миговете на щастие.

Ако имате късмет, ще дойде момент, в който ще се сблъскате лице в лице с любимите си хора. И тогава ще съществуват две истини – вашата и тяхната. Тогава ще усетите вибриращото пространство между две отделни вселени, които едва се докосват.

Ако имате късмет, вие ще успеете да се справите с всичко това и ще откриете своя начин да се преобразите. Тогава ще усетите онази вътрешната алхимия, която превръща болката в красота, гнева в смирение, страха в действие, а радостта – във вдъхновяващ пример. Вината и срамът пречистват душата, точно както грижливият стопанин измита стария боклук. И неусетно белезите се превръщат във врати…

Ако имате късмет, ще дойде точният момент…

Аглая Датешидзе

Вашият коментар